C/Blanqueria, 9, 08003, Barcelona.
(+34) 935 13 74 34 (16h/20h)
info@lapiz.org

Exposició «Som Nostres»

Colaboración social a través del arte.

Created with Sketch.

Exposició «Som Nostres»

  • Som Nostres” és el resultat d’un projecte fotogràfic realitzat per LáPIZ amb la Xarxa de Mentores de la Fundació Surt;

  • L’objectiu és visibilitzar i sensibilitzar a la població sobre les violències i les discriminacions que pateixen les dones a la nostra societat;

  • L’exposició serà inaugurada el 23 de novembre del 2017, amb motiu de les commemoracions del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, amb animació musical de Las Ovarios 2.0 y Guateque Town.

Amb aquest projecte la Fundació Surt vol posar l’èmfasi en com volem les dones que se’ns tracti i se’ns miri, des de la igualtat i el respecte, d’aquí el seu títol “Som Nostres”. El taller ha estat autogestionat per les dones participants, qui han dissenyat els missatges inscrits a les imatges. Elles també han elaborat els diferents escenaris de cada fotografia, escenificant en clau d’ironia, aquelles situacions tant quotidianes com públiques on s’exerceix discriminació i/o violència vers les dones.

Per a realitzar les fotografies s’han utilitzat tècniques basades en el “détournement” i formes d’art-activisme que contemplen paràmetres com el posicionament crític, la voluntat d’interacció amb l’àmbit social i el compromís amb la realitat.

La Xarxa de Mentores de la Fundació Surt està constituïda per dones supervivents de violència masclista que han realitzat un procés d’empoderament i que, de forma voluntària, han emprès un camí d’ajuda a altres dones, així com accions de sensibilització, visibilització, prevenció i denúncia. El projecte compta amb el suport de l’Institut català de les Dones i de l’Ajuntament de Barcelona.

Tags: , ,

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *